Το αγόρι, ένας νεαρός Ολλανδός τουρίστας που διασχίζει τη χώρα με τα πόδια, σώθηκε δύο φορές από αυτό που θα γινόταν συνοδοιπόρος του.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι τοπικές εφημερίδες, ο τουρίστας βρέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο ενώ διέσχιζε την ύπαιθρο της Ciociaria: Ο Anco βρέθηκε στην πραγματικότητα μπροστά σε έναν απειλητικό ταύρο που φαινόταν ότι είχε την πρόθεση να τον επιτεθεί. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ένα αδέσποτο που το γάβγισμα έπεισε τον ταύρο να φύγει χωρίς να πληγώσει το αγόρι.

Ο νεαρός και το αδέσποτο άρχισαν να περπατούν δίπλα-δίπλα για λίγο. Ήταν ακόμα τόσο ευγνώμων στη νέα του φίλη που είχε αποφασίσει να την κρατήσει μαζί του και να την αποκαλέσει Ρώμη .

Η ιστορία τους σε αυτό το σημείο, ωστόσο, πήρε μια νέα επικίνδυνη τροπή: ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα της Villa Santa Lucia (κοντά στο Piedimonte), οι δυο τους συνάντησαν ένα αγριογούρουνο. Επίσης αυτή τη φορά η Ρώμη έδειξε ότι είναι πραγματικά πολύ θαρραλέα. Το άγριο ζώο είχε βάλει στόχο τον νεαρό και τον κυνηγούσε. Ο σκύλος σε εκείνο το σημείο άρχισε να γαβγίζει και να τρέχει προς την κατεύθυνση του αγριογούρουνου, βάζοντάς τον σε φυγή.

Δυστυχώς, ενώ κυνηγούσε το ζώο, η Ρώμη χάθηκε από τα μάτια του ανθρώπινου φίλου της. Ο Anco ήταν πολύ στεναχωρημένος και πέρασε μερικές μέρες στη Villa Santa Lucia με την ελπίδα να τη βρει ή να ακούσει νέα της.

Στο μεταξύ, η Ρώμη είχε καταλήξει στο Piedimonte όπου την παρατήρησαν κάποιοι εθελοντές από την τοπική Enpa. Η Francesca , η Sabrina και η Claudia από την Enpa του Piedimonte San Germano υποψιάστηκαν αμέσως ότι ο σκύλος έψαχνε για κάποιον άνθρωπο. Την πήραν λοιπόν μαζί τους, την τάισαν και ανέβασαν μια ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook. Λίγες μέρες αργότερα ο Anco, που δεν είχε σκοπό να εγκαταλείψει τον ταξιδιωτικό του σύντροφο, βλέπει το δημοσίευμα της ΕΝΠΑ και την αναγνωρίζει. Αφού νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, έσπευσε αμέσως στον Πιεδιμόντε για να την αγκαλιάσει ξανά.

Η επανένωση τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο συγκινητική: ο Anco δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπορούσε να την αγκαλιάσει ξανά. Η Ρώμη, από την άλλη, μόλις είδε τον νεαρό άρχισε να κουνάει την ουρά της από ευτυχία.

ΠΗΓΗ : https://www.pet-sitting.gr/